מדידת לחץ דם במשך 24 שעות באמצעות מכשיר הולטר

היתרונות במדידת לחץ דם באמצעות מכשיר הולטר למשך 24 שעות (בקצרה)

מדידת לחץ דם במשך 24 שעות באמצעות מכשיר הולטר, המכונה גם “מוניטורינג אמבולטורי של לחץ הדם”, היא תהליך רפואי המציע לרופאים ולמטופלים הזדמנות לקבוע ערכים מדויקים של לחץ הדם במהלך תקופה ממושכת ובמגוון מצבים. השימוש במכשיר כזה יכול לסייע למטופלים אשר סובלים כנראה מלחץ דם גבוה, (וללא ידיעתם) ובמטופלים הסובלים ממחלות לב, כלי דם, או מחלות אחרות שבהן הלחץ הדם נחשב לפרמטר חשוב.

התהליך למדידת לחץ דם באמצעות מכשיר הולטר בדרך כלל מתנהל כך:

התכוננות: הרופא או האחות מסבירים את התהליך למטופל. הם מסבירים למטופלים שיהיו צריכים להתנהל כרגיל במהלך היום, והמכשיר ירשום רמות לחץ הדם באופן אוטומטי בכל חצי שעה או באופן שהוגדר מראש.

התקנת המכשיר: המטופל ישאיר את מד לחץ דם עליו באמצעות חגורת כתף, ויהיה מאובטח תוך שימוש בחבל דק כדי לוודא שהמכשיר תקין ומותאם היטב לגוף. המכשיר עצמו קטן ונוח לנשיאה.

המדידה המתמשכת: המכשיר מתחיל לשלוט על תהליך המדידה. הוא מחבר את עצמו למנוע המופעל על ידי סוללות, ומתחיל לבצע פעולות מדידה על פי הפרמטרים שהוגדרו מראש. בדרך כלל, מתקבלות מדידות במשך כל חצי שעה וגם בלילה.

שמירת המידע: המכשיר שומר את המידע באופן אוטומטי בזכרון פנימי או בכרטיס זיכרון. זה כולל את השעה, את הלחץ הסיסטולי והדיאסטולי של כל מדידה, ולעיתים גם מדידות נוספות כמו דופק הלב.

החזרת המכשיר וניתוח המידע: לאחר תקופת המדידה, (בדרך כלל 24 שעות) המטופל מחזיר את המכשיר. המידע נקרא וניתן לניתוח על ידי הרופא או האחות. הניתוח משתמש במידע כדי לזהות את רמות הלחץ הדם במהלך היום, לקבוע אירועים חריגים, ולהתאים את הטיפול לצרכי המטופל.

זהו כלי יעיל שמאפשר לרופאים להבין את התנהלות הלחץ הדם של המטופל במהלך היומיום ולא רק בהגעה למרפאה, ולהתעדכן באופן דינמי על הסיבות לשינויים בלחץ הדם ועל השפעות הטיפול.

לעתים מתבקשים המטופלים לנהל רשימה ובה יהיה כתוב מה מעשיהם באופן כללי בכל שעה משעות היום, כך בניתוח הנתונים יכול המטפל להצליב אירועים ולהבין טוב יותר את הגורמים ללחת דם גבוה ואת הטיפול הנכון.

תגובות

0 תגובות כתוב תגובה

כתוב תגובה

כתובת האימייל שלך תשאר חסויה. שדות נחוצים מסומנים בכוכבית *